In Medellín is kerst wat later dan gepland

Een kunstijsbaan is herrezen in het winkelcentrum Santa Fe. Winkels verkopen plastic kerstbomen in alle vormen en maten. Dat terwijl het buiten nog steeds rond de 20 graden is. Dit jaar is kerst toch een beetje anders in het anders zo kerst-gekke Medellín. Normaal worden alle pleinen bedolven met kerstlampjes en worden die ontstoken op de 1e van december, wanneer kerst hier officieel begint. Maar de lampjes bleven nog een paar dagen uit vanwege het vliegtuigongeluk dat nog steeds veel nieuws domineert. Muziek werd uitgesteld, de Christmas Charols, en ook dus die lampjes moesten wachten tot het weekend. Maar dan branden de lampjes ook fel.

Helaas zijn de beroemde lampjes niet te vinden in de rio die door de stad stroomt. De zoveelste verbouwing voor het nieuwe stadspark langs de rivieroever, is begonnen. En daarom moet al het pracht en praal richting de Jardin botanico – de botanische tuin.

De kleuren zijn er fel en kitsch. Het blijft voor mij een raar gezicht. Kerst wordt geassocieerd met winter, zelfs in de stad van de eeuwige lente: Medellín.

Leave a comment